0

رستم میرلاشاری مقیم کشور سوئد است و در حرفه های نوازندگی، خوانندگی، تهیه کنندگی و طراحی مد فعالیت دارد. رستم میرلاشاری در روستای هریدوک بخش لاشار شهرستان نیکشهر متولد شد.

رستم میرلاشاری، اهل بخش لاشار و خواننده شناخته شده بلوچ می‌باشد که سبک کاری اش غالبا تلفیقی از موسیقی بومی بلوچستان و موسیقی پاپ است  . وی هم اکنون ساکن سوئد است و در گروهی تحت عنوان گلبانگ که متشکل از هنرمندانی از بلوچستان ، سوئد و آفریقا می‌باشد به فعالیت موسیقی می‌پردازد .

این هنرمند تحصیلات خود را در رشته موسیقی ملل در دانشگاه استکهلم، پایتخت سوئد، به پایان رسانده و در حال حاضر در همین دانشگاه مشغول به کار است.

رستم میرلاشاری از هدف‌ها و تلاش  خود در تلفیق موسیقی بلوچستان ایران با موسیقی بومی و محلی دیگر ملیت‌ها، می‌گوید : «‌هدف من از تلاش در ارتباط با موسیقی این است که بتوانم موسیقی بلوچستان ایران که با آن بزرگ شده‌ام را با موسیقی سایر ملل بیامیزم. رو به‌ رو شدن فرهنگ و موسیقی ملل مختلف این امکان را می‌دهد که هم برای رشد خود از آنها کمک بگیریم و هم برای شناساندن موسیقی و فرهنگی که با آن بزرگ شده‌ایم و احساس می‌کنیم این موسیقی و فرهنگ چیزی دارد که می‌تواند مورد علاقه و توجه دیگران قرار گیرد . »

وی همچنین می گوید: «بر اساس این فلسفه ، وقتی من در استکهلم فعالیت‌های موسیقی خود را آغاز کردم به همراه تعداد دیگری از علاقمندان به این فلسفه ، گروه ” گلبانگ ” را تشکیل دادیم و موفق شدیم موزیسین‌های خوبی را گرد آوریم که هر کدام ریشه در یک گرایش موسیقیایی داشتند . وقتی روی گرایش موسیقیایی تکیه می‌کنم منظورم موسیقی فولکلور ملت‌های مختلف است . به اعتقاد من این تلاش موفق بوده و به همین خاطر ما توانسته‌ایم ۱۵ سال فعالیت کنیم، موسیقی تولید کنیم، مورد توجه رسانه‌های جمعی قرار بگیریم و تورهای مختلف داشته باشیم . »

رستم میرلاشاری به ویژگی‌های این نوع موسیقی اشاره می‌کند و می‌گوید: «‌ بدون شک موسیقی بلوچی تحت تاثیر موسیقی‌ های دیگر قرار دارد ولی در عین حال قائم به ذات خود است و ویژگی‌ های خاص خود را دارد . گرایش‌های مختلف در این موسیقی به وفور یافت می‌شود ، ولی بدون شک به موسیقی ایرانی بیشتر از موسیقی هندی نزدیک است . »

رستم میرلاشاری، موسیقی دان از بلوچستان ایران، با حمایت دانشگاه موسیقی شهر استکهلم همه ساله دست به برگزاری یک جشنواره جهانی موسیقی می‌زند و هر سال به دعوت او یک گروه موسیقی از ایران نیز دراین فستیوال شرکت می‌کند.


منبع:

رسانه هنر بلوچ

زندگی نامه استاد کمال خان هوت خواننده سنتی بلوچ

مقاله قبلی

زندگی نامه سید ظهور شاه هاشمی

مقاله بعدی

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *